Δημόσιοι υπάλληλοι; μή, τζίζζζ

Δεν ειναι δυνατόν! Σ’αυτή την καημένη χώρα ο κόσμος δεν παει καλά. Τον έχουνε γεμίσει στα ψέμματα, αδικίες, φόρους και δεν ξέρει πια που να γυρίσει. 

Η τρόικα ζητάει απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων για να μικρύνει το κράτος (και δεν εχει και μεγάλο άδικο εδω που τα λέμε), και μετά απο μέρες συζητήσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας λέει οτι “Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν διώχνεις 15.000 ακατάλληλους από το Δημόσιο, προσλαμβάνοντας με αξιοκρατικά κριτήρια ισάριθμους νέους ….”  (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=358198) Δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν μικραίνει το δημόσιο, αφου σε κάθε απόλυση γίνεται μία πρόσληψη. Και δεν τον παιρνουν με τις ντομάτες! Και την ίδια μέρα, η Pizza Hut κλείνει και φευγει απο την Θεσσαλονίκη (http://www.zougla.gr/greece/article/piza-hut-den-mas-simferi-i-8esalonikiκαι αφήνει 21 ιδιωτικούς υπαλλήλους άνεργους, οι οποίοι θα προσθεθούν στο 27% της ανεργίας, αλλά γι’αυτούς δεν τρέχει μία. 

Αναρωτιέμαι, πόσο ειναι το ποσοστό των δημόσιων υπάλληλων που αποτελουν το  εξωφρενικό 27%. Εμένα, στον κύκλο μου, ούτε ενας. Κανένας! Ξερω όμως πολλους ιδιωτικους υπαλληλους ανεργους – 2 ξαδελφια, 3 φίλους απο την εταιρεία που δουλευα, την φίλη μου την Πειραιώτισσα και ένα σωρό άλλους. 
Αλλά μην τους πειράξουμε τους δημόσιους υπάλληλους! Δεν εχουν πάρει χαμπάρι οτι εγώ ειμαι ο εργοδότης τους με τον φόρο που πληρωνω στην Ελλάδα παρ’ολο που ειμαι στην Ιρλανδία. 

Και ο Αλέξης, το πιό γρήγορο σπερματοζωάριο, μιλάει ενα σωρό μ@λ@κ$ες, μιλάει για σχέδιο Μάρσαλ (μαλλον δεν ξερει τί είναι), εξοδο απο τα μνημόνια χωρις να λεει πώς, και ένα σωρό άλλα ! Και ο κόσμος, ειναι τελειως ζαλισμένος. Τόσο πολύ που ψηφίζει Χρυσά Αυγά και μάλιστα προσπαθει να δικαιολογήσει γιατί. (αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα για συζήτηση) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *