2013. Στιγμές.

Ενας άλλος χρόνος τελειώνει, ένας άλλος αρχίζει. Ο χρόνος δεν μας περιμένει. 
Παράξενος χρόνος το ’13. Μπορεί να φταίει και το νούμερο, αν και δεν εχω καταλάβει γιατι το ’13 είναι άτυχο. Αλλες χώρες το έχουν για γούρικο (Ιταλία)


Ιανουάριος. Απολύομαι απο την Zurich Life (31/1) – Αυτό δεν ξέρω ακόμα αν είναι καλό ή κακό, ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η εταιρεία, 5 χρόνια χαμένα που με δυσκολέψανε να βρώ άλλη δουλειά, δεν μπορουσα να βρώ τι να γραψω στο βιογραφικό μου για τα 5 αυτά χρόνια. 
Φεβρουάριος. Χαλάει η μηχανή του αυτοκινήτου, 3 χιλιαδες ευρώ κόστος η επισκευή, 7 χιλιάδες καινουργια μηχανή, 20.000 καινουργιο αυτοκίνητο. Ταξίδι στην Αθήνα, απο τις 8 μέρες περνάω τις 4 στο κρεβάτι με την μέση μου.
Μαρτιος. Στένωση της σπονδυλικής στήλης, 5 βδομάδες στο κρεβάτι, ακόμα προσέχω.
Απρίλιος. Συνεχίσω να ψάχνω για δουλειά. Δεν έχω απελπιστεί … ακόμα!
Μάιος. Eric Clapron, ίσως η τελευταία συναυλία που θα πάω. Δεν πειράζει, αξίζει τον κόπο να θυμάμαι αυτήν σαν τελευταία. Στο πανηγυράκι της Eurovision παίρνει μέρος ο ρεμπέτης Αγάθωνας. Χάνω κάθε ιδέα γι’αυτόν. 
Ιούνιος. Συνεχίσω να ψάχνω.
Ιούλιος. Ερχεται η γκέισά μου απο την Ιαπωνία. Τελικά πού είχε λείψει πιό πολύ απ’οτι φανταζόμουνα. Η Jo φεύγει για Πάρο και μένω εδω με την Κεβίνα. Πρώτη φορά εδώ και 30-35 χρόνια που δεν παω στην Πάρο για καλοκαίρι.Δεν θέλω όμως ούτε μιά μέρα να αφήσω να μην ψαχνω για δουλειά
Αυγουστος. Η Κεβίνα αρχίζει δουλειά στην Allianz. Φεύγει η Δανάη και δίνω ενα PFO (Please Fuck Off) στην Liberty Insurance που με πήραν για ηλίθιο.
Εχω στείλει 218 βιογραφικά, τα 58 φτασανε στις εταιρείες, οι 16 με καλεσανε σε συνεντευξη (8%). Αποτέλεσμα: 0 (μηδέν)
Σεπτέβριος. Φτάσαμε στους 8 μήνες ανεργίας. Αρχίζω τα μαθήματα “Start your own business”. Δεν έχω ιδέα τι “business” μπορώ να αρχίσω σε τέτοια ηλικία, αλλά δεν μου κοστίζει τίποτα αυτό το μάθημα. Τελικά πιάνω δουλειά στην Cornmarket, Financial Services σαν contractor, 12 μήνες συμβολαιο με μικρό ημερομίσθιο (daily rate). Δεν με έπαιρνε άλλο. 
Νοεμβριος. Επιτέλους, ένας μήνας χωρις τίποτα το ιδιαίτερο. Γράφω τις σκέψεις μου στο blog για την Ελληνική κοινότητα Ιρλανδίας και χωρίς να το περιμένω, γίνεται αυτό που περιέγραφα, χωριζόμαστε στα δύο, οι μέν υπέρ της κοινότητας, οι δέ κατά της κοινότητας. Πέφτω από τα σύννεφα με ορισμένα σχόλια.   
Δεκέμβριος. Μαύρα σύννεφα. Η Cornmarket έχει “budget issues”. Πολύ πιθανόν να ξανα-αρχίσω να ψάχνω. 
   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *