Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει?

17 Σεπτεμβρίου βράδυ. 

Ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα, γνωστού και ως rapper Killah P, επειδή δεν συμφωνουσαν πολιτικά. Χρυσή Αυγή (ακροδεξιά, φασιστική και νεοναζιστική οργάνωση) ο ένας, ο Ρουπακιάς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πολιτικός σχηματισμός, που τοποθετείται στον χώρο της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Aριστεράς) ο άλλος, ο Φύσσας. 

Μου είναι αδύνατον να το πιστέψω οτι το 8% (και κάτι ψιλά) απο αυτους που ψηφιζουν ΧΑ συμφωνούν μ’αυτό. Εχω καταλάβει τον χώρο 4 διαστάσεων και ειμαι σίγουρος οτι πιο γρηγορα θα καταλάβω τον χώρο ν-διαστάσεων από το να δεχτώ ότι σχεδόν ο ένας στους 10 θα με σκότωνε επειδή λέω και φωνάζω οτι η Χ.Α. πρέπει να θεωρηθεί “εκτος νόμου” και να διαλυθεί, ή αλλοιώς να εχει την ίδια αντιμετώπηση που ειχε η “17 Νοέμβρη“, τρομοκρατική οργάνωση. 
Ο Μπαμπινιώτης λέει στο λεξικό του: “τρομοκρατία: σειρά ενεργειών για την επιβολή του τρόμου με την άσκηση σωματικης ή/και ψυχολογικής βίας“. Ποιό απο αυτά δεν κολλάει στην Χ.Α.;
Και είναι αστείο, και θλιβερό μαζί, οτι πολλοί κλείνουν τα μάτια τους και λένε οτι “σκοτωθηκανε για το ποδόσφαιρο” ή “το κανουν (ποιοι;) για να εμφυλιο-σκοτωθουμε μεταξύ μας”. Το άκουσα πολλες φορές αυτό, όχι μόνο μία, και αναρωτιεμαι πως μπορεί, τελείως άσχετα μεταξύ τους άτομα, να λένε τα ίδια ακριβώς τις ίδιες λέξεις. Και να απαντάνε με ερωτήσεις σε ερωτήσεις, εύκολος τρόπος για να αποφευγεις την απάντηση.
Και λένε οτι η ΕΛ.ΑΣ  “δεν βρήκε τίποτα που να συνδέει ΧΑ και φονιά”. 
Πρωτον, η αστυνομία παρουσιάζει τα γεγονοτα όπως συνεβηκαν χωρις να παίρνει θέση. Ακομα και αν τρακαρεις, δεν παιρνουν θέση, απλά καταγραφουν τα γεγονότα. Συνεπως ειναι αδύνατον να εγραψε κατι τετοιο η ΕΛ.ΑΣ στην αναφορά της. Δευτερον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ειπε οτι “Ο δράστης κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο”. Τι άλλο πρέπει να διαβάσουν/ακούσουν οι “δύσπιστοι”;

Και πως θα σταματησει αυτή η ιστορία αν κλείνουμε τα μάτια, φοβόμαστε και κάνουμε συνέχεια πίσω; Οπωσδήποτε δεν μπορουμε να κανουμε αντίστοιχες ενέργειες που μας κατεβάζουν στον βούρκο που σέρνοται αυτοί. Το μόνο όπλο μας ειναι η παιδεία, ο Χατζιδακις το εχει πει πρωτος, και απο κει και μετά η ψήφος είναι απλά ειναι μία τυπική διαδικασία για τα εξαφανιστούν απο το πολιτικό σκηνικό.

“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του”.
Μάνος Χατζιδάκις (Φεβρουάριος 1993)



Και σκέψου:
“Πρώτα ήταν οι μετανάστες, μετά τα επεισόδια έξω από τα θέατρα, μετά η ανοχή στους «ακτιβιστές», μετά τα φυλλάδια και το κυνήγι ομοφυλόφιλων στο Γκάζι, τώρα είναι μέλη της Αριστεράς. 
Τη συνέχεια την ξέρεις, λογικά είσαι εσύ.” (απο το Protagon)
Και την άλλη μέρα, σε μια άλλη πόλη 3.780 χιλιόμετρα από το Κερατσίνι, μετά απο 236 μέρες ανεργίας, βρήκα δουλειά.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *