Εχεις παχύνει

Ειναι φυσιολογικό να κανεις παρατηρήσεις και σχόλια για το περιβάλλον σου, είτε αυτό ειναι η φύση (λουλούδια, δεντρα), άψυχα αντικείμενα (αγαλμα, πίνακας ζωγραφικής, αυτοκινητο, σπίτια) ή και έμψυχα όντα (ζώα, ανθρωπους)
Πολλά  ομως από αυτά τα σχόλια, έχουν σχέση με τους ανθρώπους και τα αισθήματά τους, μιάς και τα σπίτια, φυτά, πίνακες δείχνουν το γούστο του ανθρώπου που το έχει, το οποίο μπορεί να είναι ίδιο με το δικό μας ή όχι. Απλά πράγματα.
Λιγότερα απλά ειναι τα πράγματα όταν λέμε την γνωμη μας για άλλους,  γιατι πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί για την «διατυπωση» της γνωμης μας κυρίως εάν το γούστο μας δεν συμφωνει με το δικό τους.  Συνηθως προσπαθουμε να μην πειραξουμε να αισθηματα τους. Ειναι δύσκολο να πεις σε καποιον οτι δεν σου αρέσει το σπίτι του. Ειναι πιο εύκολο να του πουμε οτι το σπιτι του ειναι μ@λ@κία αλλά μαλλον θα μας πλακωσει στο ξύλο. Διότι του έχουμε θίξει άσχημα τα αισθήματα του. ή αν δεν το κάνει, σίγουρα δεν θα μας ξαναμιλησει.
Από την άλλη πλευρά, πρέπει και μείς να είμαστε τελειως αγενείς και άσχετοι για να κάτσουμε να λέμε τέτοια πράγματα. Και κυρίως όταν δεν μας έχουν ρωτήσει.
Εμεις οι Ελληνες, για κάποιο παράξενο λόγο, θεωρουμε νορμάλ να υποβαθμιζουμε τους άλλους λέγοντας οτι έχουν παχυνει, τα μαλιά τους ειναι χάλια, τα ρουχα τους δεν ειναι ωραία, και όλα αυτά, χωρις να μας εχουν ρωτησει.
Κυριως αυτό το φοβερό «εχεις παχύνει». Λές και ο άλλος δεν το εχει καταλάβει, Δεν το βλεπει απο τα ρουχα του. Και δεν μπορω να καταλαβω, γιατι πρεπει να τους το λέμε. Το μονοπου μπορουμε να γίνουμε ειναι αντιπαθείς.
Αληθεια, δεν εχω βρεί καποιο λόγο, να ερθουν στα ξαφνικά να μου πουν οτι εχω παχυνει. Το ξέρω αυτό. Μόνο κάποιος που θέλει να με χάλασει χωρις συγκεκριμμένο λόγο θα μου το πεί. Αφου ξέρουν, όλοι ξέρουμε, οτι δεν ειναι ωραιο να εχεις παχύνει, γιατι πρέπει να το λέμε και απο πάνω? Τι κερδιζουν?
Αλλά την επόμενη φορά θα απαντήσω όπως στο ανέκδοτο:
–  Ναι, έχω παχύνει αλλά εγώ θα αδυνατισω, ενώ εσυ εισαι άσχημη και θα συνεχίσεις να είσαι άσχημη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *