Να μην αρρωστήσεις …

Δυό βδομάδες τώρα με έχει πιάσει η μέση μου, και ακόμα δεν ξέρω τι έχω! 
 
Με επιασε 2 μέρες πριν φύγω για Αθήνα, έγινα χειρότερα εκεί, γύρισα πριν 8 μέρες στο σπίτι, και τελικά μόλις πριν 3 μέρες εκανα την μαγνητική και λόγω Σαββατοκύριακου, περιμενω την γνωματευση του ραδιολόγου αύριο. Αν ηταν κατι σοβαρό, θα ειχα πεθάνει τώρα. 
Οχι δηλαδή οτι δεν ειναι σοβαρό, δεν μπορώ να περπατησω, βρίσκομαι στο κρεβάτι, αλλά απλά η ζωή μου δεν κρέμεται απο αυτό.
 
Εδω στην Ιρλανδία, πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα ένα ένα, εύχεσαι να μην πεθάνεις στην διαδικασία:
  1. Κλείνεις ραντεβού με τον οικογενειακό σου γιατρο (GP = General Practitioner)
  2. Σε εξετάσει και σου δίνει μην γνωματευση για τον νοσοκομειο για την μαγνητική τομογραφία. – Πληρωνεις 55 ευρω
  3. Στέλνεις την γνωματευση στο νοσοκομειο.
  4. Οταν το νοσοκομειο παρει την γνωματευση, σου κανονιζει ραντεβου για την μαγνητική. Δεν το κανει αν δεν εχει παρει την γνωματευση. 
  5. Πας στο νοσοκομείο, σου κανουν την μαγνητική, και πληρωνεις αν δεν στα καλυπτει η ιδιωτική ασφάλεια
  6. Περιμενεις να διαβασει ο ραδιολόγος/ακτιλογόγος την μαγνητική
  7. Αυτος στέλνει την γνωματευση του (πόρισμα) στον οικογενειακο σου γιατρό.
  8. Αυτος με την σειρά του, σου λέει το πόρισμα και σου το δινει για να κλείσεις ραντεβού με τον ειδικό (ορθοπεδικο στην περίπτωση μου)
  9. Πηγαίνεις στον ορθοπεδικό (μετά απο 2-3 βδομάδες) να σε εξετάσει (συνήθως εχεις γίνει καλά μεχρι τότε) – Πληρώνεις γύρω στα 200 ευρώ. 
  10. Αρχιζεις την θεραπεία (αν δεν εχεις γίνει τελείως καλά απο μόνο σου)
Εγώ τωρα βρισκομαι στο βήμα 6, και θα πηδήξουμε το βήμα 7, δηλαδή, το πορισμα του ακτινολογου θα σταλει μεσω φάξ στον ορθοπεδικό (βήμα 8). 
 
Τόσα χρόνια τώρα στην Ιρλανδία, το σύστημα αυτό δεν εχει σταματήσει να με εκπλήσει. Δεν μπορω να καταλάβω γιατι αυτό το σύστημα (αντιγραφή του στραβού Αγγλικού) συνεχίζει να υπάρχει στον 21ο αιωνα, τωρα που επικοινωνία με άλλες χώρες του κόσμου ειναι ευκολη και μπορουν να διαλεξουν ένα καλύτερο σύστημα. 
 
 
Ειναι σαν τις βρύσες, που ακόμα και σήμερα, υπαρχει μία για το ζεστο και μία άλλη για το κρύο νερό, ετσι ώστε, να μην μπορεις να πλυθεις. ή θα καιγεσαι, ή θα παγωνεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *