2016. Στιγμές

Ένας επιπλέον χρόνος στην πλάτη μας, το 2016 γίνεται 2017. ‘Ενα νούμερο φεύγει και ένα άλλο έρχεται.
2016[1]

Ιανουάριος. Επιστροφή στά ίδια. Αρχίζω να ψάχνω για δουλειά, πιό σοβαρά. Δουλειές υπάρχουν, η Ιρλανδία έχει βγεί από το μνημόνιο, και ελπίζω να μην είμαι πολλούς μήνες άνεργος. Πάμε στο Λονδίνο για την ορκωμοσία της Δανάης απο το King’s College London
Φεβρουάριος. Συνεχίσουν τα συνηθισμένα. Βρίσκεις την αγγελία, στέλνεις το βιογραφικό, σε παίρνει τηλέφωνο το γραφείο ευρέσεως εργασίας, επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα, σε στέλνουν για συνεντεύξεις και μετά από 2-3 μέρες παίρνεις το PFO (Please Fuck Off). Αρχίζω να γίνομαι ειδικός στις συνεντεύξεις (interviews) και γράφω μία σειρά από αναρτήσεις (posts) τι γίνεται στις συνεντεύξεις. Μέρος 1, Μέρος 2, Μέρος 3 και συνεντεύξεις στην Ελλάδα
Με ξαναπιάνει η μέση μου, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μείνω στο κρεβάτι, αλλά χρειάστηκαν άλλες 5 βδομάδες για να είμαι τελείως καλά.
Μάρτιος. Συνεχίζω να ψάχνω.  Παίρνω ένα PFO από κεί που δεν το περίμενα. Είχα την εντύπωση ότι όλα ήταν τελειωμένα, έμενε μόνο το επίσημο ΟΚ. Αλλά … όχι.
Στην Ελλάδα γίνεται πανικός με τους πρόσφυγες/μετανάστες.
Απριλίος. Πανικός επίσης στην facebook ομάδα της κοινότητας. Για αρκετό καιρό υπήρχαν διαφωνίες με τα μέλη. Ορισμένοι θέλανε “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”, “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” κλπ, άλλοι αντιδρoύσαν. Για τον λόγο αυτό οι κανόνες γινόντανε πιό σκληροί, οι διαχειριστές διεγράφανε σχόλια και μέλη, μέχρι πού βρέθηκε ένα “μέλος” της ομάδας, με ψεύτικο προφίλ, με το όνομα “Θωμάς Άφωνος” που ήταν -μάλλον- ένα παλιό μέλος της κοινότητας, με πολλές πληροφορίες για το ΔΣ και γενικά πληροφορίες που δεν ήταν εύκολο να τις βρείς. Ο Άφωνος μου έκανε προσωπική επίθεση, είχε μάλιστα διαβάσει το blog μου που εξέφραζα την γνώμη μου για το ΔΣ και την κοινότητα. Και με την αφορμή αυτή δημιούργησα μία άλλη facebook ομάδα, χωρίς λογοκρισία αυτή την φορά, την Greek Community of Ireland , και έγινα ξανά ο κακός της κοινότητας.  Παρ’όλα αυτά, το μπάχαλο συνεχίζεται, γιατί υπάρχουν τελείως διαφορετικές απόψεις στην “επίσημη” ομάδα, και οι “κανόνες” δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν.
Και φέτος, το 2ο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Δουβλίνο, είχε μεγάλη επιτυχία, χάρις στην πολύ δουλειά των οργανωτών.
25/4. 2 χρόνια χωρίς τον Yann.
Μαίος.  Επιτέλους γίνανε οι εκλογές της Ελληνικής κοινότητας. Εκλογές μόνο για την θέση του προέδρου. Πιό μπάχαλο εκλογές, ούτε ο Ζήκος (ο Χατζηχρήστος στο “Της κακομοίρας“)  δεν θα μπορούσε να κάνει.  Το καινούργιο ΔΣ ορίζει καινούργιους διαχειριστές στην facebook ομάδα της Ελληνικής κοινότητας, οι οποίοι λογοκρίνουν τις δημοσιεύσεις. 
Ιούνιος. Συνεχίζω να  τρέχω για συνεντεύξεις. Μέχρι και στο Letterkenny (Donegal) πήγα για 4η συνέντευξη για την ίδια εταιρεία. Οπως πάντα, PFO (Please Fuck Off), δεν παίρνω καμία απάντηση. Ερχεται ο Κωνσταντίνος και γυρίζαμε τα διυλιστήρια των ουίσκι (Jameson), τα pubs, και με τα ματς του Euro 2016. 
Ιούλιος. Και πάνω που ετοιμαζόμουνα να πάω στην Πάρο για διακοπές, μου έρχετε ένα email από την Vauban, μία εταιρία στην Ρουμανία, που ψάχνανε “Ελληνα, με γνώσεις PL/SQL Oracle και Cobol, εμπειρία σε ασφαλιστικές και γνώσεις documentation (τεκμηρίωση) ” για να δουλέψει στην Αθήνα, στην ασφαλιστική εταιρία Groupama σαν τεχνικός σύμβουλος/συμβουλάτορας  .  Λίγες ώρες πρίν φύγω για την Ελλάδα, τους έστειλα ένα πιο “αναλυτικό” CV, όπως το θέλανε.
Αύγουστος. Στην Πάρο όπως πάντα για διακοπές. Είναι λίγο παράξενο που δεν είναι κι Βάσω μαζί μας. Υπογράφω το συμβόλαιο με την Vauban, μέχρι τον Σεπτέβριο 2018. (Αλλά έχουμε πολύ καιρό μέχρι τότε)
Σεπτέμβριος. Πάω στο Βουκουρέστι για 2 βδομάδες, να γνωρίσω την εταιρία που θα δουλεύω, και να τελειώσω ορισμένες γραφειοκρατικές δουλειές. Ο διευθυντής είναι Γάλλος, και ο project manager έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Γαλλία, ξανάρχισα λοιπόν να μιλάω και να γράφω Γαλλικά !!  Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το Βουκουρέστι. Την ίδια εποχή, η Δανάη πάει στις Βρυξέλλες για πρακτική.
Οκτώβριος.  Πίσω πάλι στην Αθήνα για δουλειά. Όλοι φεύγουν απο την Ελλάδα, εγώ γυρίζω για 3η φορά στην Ελλάδα για δουλειά!
Νοέμβριος. Ερχεται η Jo για λίγες μέρες και πάμε στα Μετέωρα, που από χρόνια θέλαμε να πάμε. Καταπληκτικό μέρος! 
Δεκέμβριος.  Ο Αλέξανδρος γίνεται Doctor! Χριστούγεννα στο σπίτι, στη Ιρλανδία, όλοι μαζί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν, Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος σε όλους, Έλληνες , Ιρλανδούς, Σύριους, Παλαιστίνιους, Ισραηλίτες και να μας έχει ο Θεός καλά για να ξεφαντώνουμε, γιατί αυτός ο χρόνος άφησε πολλές νεκρούς πίσω του. 

David Bowie, Leonard Cohen, Prince, Alan Rickman, George Michael, Glen Frey (Eagles), Rick Parfitt (Status Quo), Muhammad Ali, Gene Wilder,  Keith Emerson (ELP), Greg Lake (ELP)  κ.α. (Ολη η κατάσταση είναι εδώ)

 

2 thoughts on “2016. Στιγμές”

  1. Βλαμμενο…Σε διάβασα όπως πάντα άλλωστε…

    Σας αγαπάω και χωρίς ναμαι μαζί…

    Άντε τρελοσογο… Καλή Χρονιά!!!! Στελνω πέντε τεράστια φιλιά ένα για τον καθένα!!!!!

  2. Καλή χρονιά ρεμάλι μας και εύχομαι ο νέος χρόνος που έρχεται να σε κάνει να φτάσεις μέχρι την Αλάσκα για δουλειά.Γερός να είσαι και να τρέχεις.Τα ρεμάλια ποτέ δεν πεθαίνουν!!!

Comments are closed.