7-1 και Μέρκελ

Miroslav Klose Toni Kroos Sami Khedira Germany
Με το 7 -1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Μουντιάλ, εμφανίστηκαν 4 κατηγορίες που θα μπορούσαμε να κατατάξουμε κάθε Έλληνα.

  1. Οι τελείως αδιάφοροι, που δεν ξέρανε τι γινότανε, ποιός έπαιζε και πιο ήταν το αποτέλεσμα.
  2. Οι ποδοσφαιρόφιλοι, που ξέρανε ποιός έπαιζε, ποιούς είχε αποκλείσει, ποιές ενδεκάδες κατεβαίνουν, και ίσως είχαν παίξει στοίχημα. Υποστηρίζαν μιά ομάδα, Γερμανία ή Βραζιλία, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους, που δεν είχε σχέση με την Μέρκελ και τις φαβέλες.
  3. Οι αριστερόαναρχόποδοσφαιρόεχθροί που έχουν λίγη σχέση με την μπάλλα, αλλά βρήκαν ευκαιρεία να αρχίσουν να φωνάζουν για την φτώχεια στην Βραζιλία, για τα παιδάκια της Βραζιλίας,  οι “καπιταλιστές” της μπάλλας κλπ. κλπ.
  4. Και οι “κατίνες” (άντρες και γυναίκες), που έχουν πολύ λίγη σχέση με το ποδόσφαιρο, και υποστηρίζαν την Βραζιλία γιατί θέλανε να μην χαίρεται η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, ή επειδή ο David Luiz της Βραζιλίας είναι πιο όμορφος απο τον Miroslav Klose της Γερμανίας. Μάλιστα, αυτοί κάνανε και ανάλυση των παιγνιδιών του μουντιάλ, έτσι για να μην λένε οτι είναι άσχετοι. Ετσι άκουσα ορισμένες καταπληκτικές μ@λ@κ!€ς και είχα πέσει ξερός απο τα γέλια.

Εγώ δεν ξέρω από ανάλυση τακτικής ομάδων, και παρόλο που δεν χωνεύω τον Gary Lineker που ειναι οικοδεσπότης του BBC για αυτά τα μάτς, τον ακούω γιατί πρώτον ήταν ο ίδιος μεγάλος ποδοσφαιριστής, και φέρνει άλλους μεγάλους προπονητές και ποδοσφαιριστές για να αναλύσουν το παιγνίδι (Alan Shearer, Phil Neville, Rio Ferdinand, Thierry Henry, Gabby Logan and Alan Hansen) . Οι άνθρωποι αυτοί εξηγήσαν γιατι ο Muller (επιθετικός της Γερμανίας) βγήκε μόνος του στην μικρή περιοχή του Júlio César (τερματοφύλακας της Βραζιλίας) και τι λάθος έκανε ο David Luiz, και δεν μίλησαν για την Μέρκελ και το σόι της.

Τώρα οι “κατίνες” θα συνεχίσουν και χειρότερα μάλιστα, γιατί η εφτάρα (και παραλίγο οκτάρα) έδειξε οτι οι Γερμανοί παίζουν επειδή έτσι πρέπει να παίζουν, και όχι επειδή είναι η νοοτροπία τους τέτοια. Θα ακούσουμε πάλι για τα παιδάκια της Αργεντινής μετά απο το μάτς με την Ολλανδία αργότερα; Ή μήπως ξέρανε πολλοί που είναι η Κόστα-Ρίκα;

Εγώ δεν τους πάω τους Γερμανούς, αλλά δεν μπορείς να πείς οτι η ομάδα τους δεν είναι καλή (έστω και άν χρειαστήκανε παράταση για να κερδίσουν τους Αλγερινούς) επειδή η οικονομία μας δεν πάει καλά, η κυβερνηση δεν τα βρίσκει με την Μέρκελ και επειδή οι νέοι πάνε στο εξωτερικό για να βρούν δουλειά. Δεν χρειαζεται να μπερδεύουμε την πού7&α με την βούρτσα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *