Ποιός “αριστερός”;

Παίρνω αφορμή από ένα άρθρο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” που λέει ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη (της “αριστερής” κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) πήγε σε ιδιωτική κλινική των βορείων προαστίων, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Ιατρικό ΚέντροΔεν έχω πρόβλημα μ’αυτό. Όλος ο κόσμος που μπορεί και έχει την οικονομική δυνατότητα, σε ιδιωτικές κλινικές πάνε. Όχι επειδή οι γιατροί είναι καλύτεροι, απλά έχουν καλύτερη περιποίηση.  Και δεν έχω πρόβλημα που ο “αριστερός” έχει την οικονομική δυνατότητα. Ο καθένας, είτε είναι αριστερός είτε δεξιός, μπορεί να έχει λεφτά. Μπορεί να τα έχει δουλέψει, μπορεί να τα βγήκε κληρονομιά, μπορεί να έχει πλούσιο σύζυγο. Είναι χαζομάρες ότι ο “αριστερός” δεν πρέπει να έχει λεφτά. Το ερώτημα είναι τι τα κάνει αυτά τα λεφτά. Από αυτό φαίνεται ο αριστερός εξ πεποιθήσεως, ο αριστερός του κώλου, ο αριστερός της μόδας.

Ο αριστερός εξ πεποιθήσεως να κατεβαίνει στο επίπεδο του κοσμάκη. Ας πάει διακοπές στις Σευχέλλες 2 βδομάδες τον χρόνο αν μπορεί, δεν με πειράζει. Αν έχει τα λεφτά ας πάει, όλοι θα πηγαίναμε. Αλλά να πηγαίνει επίσης και στα δημόσια νοσοκομεία. Να στέλνει τα παιδιά του στα δημόσια σχολεία. Να μην βάζει βίσμα για να μην πάει ο γυιός του φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη, Σουφλί ή στην Λήμνο.

Δεν μπορεί να υποστηρίζουμε τις Ελληνικές τράπεζες και να βγάζουμε τα λεφτά μας έξω, να υποστηρίζουμε τα δημόσια νοηαοκομεία και να πηγαίνουμε σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, να υποστηρίζουμε την δημόσια παιδεία και να στέλουμε το παιδί μας σε ιδιωτικό σχολείο. Και να παίρνουμε κρατικό αυτοκίνητο που το έχει πληρώσει ο κυρ-Μήτσος της ΕΒΓΑ της γειτονιάς που δουλεύει 24 x 7 με τους φόρους του. Γιατί έτσι γίνεσαι ο αριστερός του κώλου. (Ο αριστερός της μόδας είναι αυτός που είναι Πασόκος επειδή κάποτε υπήρξε ο Αντρέας,  αργότερα Ποταμίσιος επειδή ο Θοδωράκης κυκλοφορεί με το σακκίδιο, και τέλος Συριζαίος επειδή πήρε το 36% και έχει τον Β(Μπ)αρουφάκη για υπουργό. ΟΦΑ δηλαδή, Οπου Φυσάει ο Άνεμος).

Πανεπιστήμιο ΠάτραςΚαι λέγοντας για δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, ας βγάζουν ένα νόμο (που το λέω αυτό απο χρόνια) που να έχουν προτεραιότητα, ή περισσότερα μόρια στις εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αυτοί που έχουν τελειώσει δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.  Γιατί να μην βοηθάει το κράτος αυτούς που διαβάσαν και μπήκαν στα Ελληνικά πανεπιστήμια; Γιατί αυτός που δεν σταμάτησε να διαβάζει απο την πρώτη λυκείου για να μπει στην Ιατρική να έχει τις ίδιες πιθανότητες να δουλέψει σε δημόσιο νοσοκομείο με αυτόν που, κατά 95%, (και λίγο βάζω) δεν μπήκε πουθενά και τον έστειλε ο μπαμπάς του στο εξωτερικό;  Αριστερή κυβέρνηση για όλο τον κόσμο; Ωραία. Ας υποστηρίξει τα δημόσια Ελληνικά ιδρύματα και τους φοιτητές των, έναντι όλων των άλλων. Πάντα, από τότε που πήρα το πτυχίο, έλεγα να μην βάζουν στην ίδια θέση αυτόν που μπήκε στα δημόσια Ελληνικά πανεπιστήμια (δημοτικά και λύκεια) με αυτόν που ήταν χειρότερος, αλλά ο μπαμπάς του ήταν λεφτάς.

Τώρα όμως, με την καινούργιο υπουργό Παιδείας, έχασα το μέτρο την αριστείας και δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο καλύτερος και ποιός ο χειρότερος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *