Το κεφαλαίο Κ

Εδώ και πεντέξι μέρες μου’χει κολλήσει το τραγούδι “Game Called Life” των -όχι πολύ γνωστών- Leftover Cuties που ειναι το θέμα της σειράς “The Big C“, “Το Κ κεφαλαίο” στα ελληνικά, το οποίο δεν ξέρω αν το έχει παίξει η τηλεόραση, νομιζω οχι.


Η ιστορία ειναι για μία κανονική, καθημερινή γυναίκα, καθηγητρια Ιστορίας, που εχει διαγνωστει με καρκίνο (Cancer, και εξ’ου το “big C”) και αρχίζει να ζεί πραγματικά τον καιρό που της έχει μείνει. Φτιαχνει μία πισίνα στον κήπο της, αγοράσει (με τα λεφτά που ειχε μαζέψει για την σύνταξη της) μία Porsche, δημιουργεί μία εξωσυζυγικη σχέση με ενα μαύρο ζωγράφο, και γενικά βρίσκει την ελευθερία να εκφραστεί και να κάνει οτι δεν πρέπει να κάνει μία καθηγήτρια.

Το θέμα ειναι λίγο-πολύ γνωστό, πολλές ταινίες έχουν γυριστεί μ’αυτό το θέμα, και κάθε φορά βλεπουμε για λίγο την ζωή μας από μιά άλλη οπτική γωνία, η οποία όπως δεν ειναι η δικιά μας, και έτσι σε λίγα λεπτά την εχουμε ξεχάσει, κυρίως μάλιστα άν έχει έρθει ο σουβλακέρ με τα σουβλάκια και τις μπύρες.  

Και λέγοντας αυτά, σήμερα το απόγευμα με πήρε μιά εταιρεία που είχα παει για συνεντεύξη πριν δυό βδομάδες και που έδωσε ένα πολύ ευγενικό PFO (Please Fuck Off) ή στα ελληνικά, “Παρακαλώ να Πάτε να Γαμηθείτε”

Απο χθές, ορισμένοι συμφοιτητές μου Μαθηματικοί που ήτανε καθηγητές στην Τεχνική Εκπαιδευση, βρίσκονται σήμερα σε μία κατάσταση που λέγετε “διαθεσιμότητα”. Ενα μεγάλο “Παρακαλώ να Πάτε να Γαμηθείτε” από το κράτος, σε ανθρωπους που δεν πηγαν στην θέση τους με ρουσφέτια, και δεν υπάρχει περίπτωση να βρούνε σήμερα δουλειά στην σημερινή Ελλάδα. Αλλά το σκεφτόμαστε τώρα, και μετά απο τα σουβλάκια και τις μπύρες θα το έχουμε ξεχάσει. Ισως όχι όλοι, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία.

“Ο Ελληνας στο καθρέπτη του βλέπει τον μέγα Αλέξανδρο και όχι τον καραγκιόζη”


Τι πρέπει τώρα εγώ να κάνω? Ξέρω…να πώ οτι δεν πειράζει, positive thinking, να μην με πάρει αποκάτω, και ένα σωρό άλλα τέτοια. Το θέμα όμως παραμένει ότι, ναι μέν έχουμε την υγεία μας (μαζι με όλα τα χαπάκια που παιρνουμε καθημερινά), αλλά φοβάμαι οτι έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα την χάσουμε και αυτή. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *